INSTANTNÁ KAŠA ŠPALDOVÁ /200g/20 - RAVITA
Pšenica špalda je jednou z najstarších kultúrnych obilnín, pestovaná v Európe už pred 8 000 rokmi. V prehistorickej dobe však bola pestovaná i na Blízkom Východe, v Egypte, poznali ju i Kelti, či Germáni. Špaldová kaša je 100% vyrobená zo špaldy. Je
Špalda obsahuje všetky základné látky potrebné k životu, ide predovšetkým o biologicky veľmi cenné bielkoviny, komplexné sacharidy, životne dôležité minerálne látky, zdravie podporujúce vitamíny i stopové prvky. Tiež obsahuje vysoký podiel bielkovín (16 – 17 %), kvalitný tuk s vysokým obsahom nenasýtených mastných kyselín (2,5 %), z minerálnych látok sú bohato zastúpené horčík, vápnik, draslík, fosfor, či zinok a z vitamínov si špaldou dodáte najmä tie zo skupiny B. Obsah sacharidov je asi 68 % a ide o pomaly sa vstrebávajúce cukry, predovšetkým o škrobové látky a vlákninu. Tie podporujú trávenie a črevnú peristaltiku, stimuláciu imunitného systému, cení sa i ľahká stráviteľnosť a vhodnosť pri liečení niektorých druhov alergií.
Postup prípravy špaldovej kaše:
Do horúceho mlieka alebo vody postupne primiešavame kašu, až docielime požadovanú hustotu. Necháme odstáť 2-3 min.
Čo s ňou?
Špaldová kaša je veľmi chutná aj bez pridania cukru, podávaná s nakrájaným banánom a posekanými orechmi.
TIP: Na horúcu kašu nalámeme kúsky vysoko percentnej alebo horkej čokolády, ktorú necháme na kaši rozpustiť.
Produkt nie je vyrobený z GMO špaldy.
Cena za 1kg - 8€
Náš typ na prípravu:
Príprava Kaše.
Sami si poviete kaša? s toho sa nenajem, ale to vôbec nie je pravda. Keď si do kaše pridáťe, Lieskovce Ravita, Mandle Ravita, Študentskú zmes Ravita alebo Ovocnú zmes Ravita dodáte svojmu telu energiu, vitamíny, vlákninu a k tomu ostanete sýty celé dopoludnie.
Príprava 1 porcie: cca 10 pol. lyžíc kaše zaliať 200 ml horúceho mlieka alebo vody, premiešať habarkou a nechať odstáť 3 min. Následne môžete dochutiť Maslom, Javorovým sirupom Ravita, Trstinovým cukrom Ravita, podľa chuti a potreby.
Dotazy k produktu