Jamieson Vitamín D3 1000 IU čokolády 100 tablet

EAN 6464205253
Výrobca Jamieson Laboratories
Stav Vypredané
Dodatok tbl 1x100 ks



Hodnotenie produktu
Zatiaľ nebolo pridané žiadne hodnotenie

Vitamín D prispieva k správnemu vstrebávaniu a využitiu vápnika a fosforu, k zdravému rastu a udržaniu zdravých kostí a zubov a k správnej činnosti imunitného systému a svalov. Vitamín D zohráva úlohu v procese delenia buniek.

Každá tableta obsahuje:
Vitamín D3 (Cholekalciferol) 25 μg/ 1000 IU
(500 % Odporúčanej dennej dávky vo výživových doplnkoch).
Ďalej obsahuje: dextróza (sladidlo), celulóza (nosič), rastlinná kyselina stearová (povlaková látka), prírodná čokoládová príchuť, rastlinný stearan horečnatý (povlaková látka), oxid kremičitý, sukralóza (sladidlo).


Obmedzenia

Upozornenia a bezpečnostné opatrenia: Uchovávajte pri teplote 15 °C - 25 °C, mimo dosah malých detí. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy.

Odporúčané dávkovanie - dospelí 1 tableta denne. O dávkovaní pre deti sa poraďte s lekárom.

 

Pri náhodnom predávkovaní vyhľadajte lekársku pomoc.
Určené len pre profesionálne použitie
Informácie obsiahnuté v tomto materiáli sú získané z viacerých zdrojov.
Údaje nie sú mienené ako návod na liečbu, sú jednoduchým usmernením na použitie po uvážení odborníkom.
VITAMÍN D3 1000 IU TABLETY
NA CMÚĽANIE S PRÍCHUŤOU
ČOKOLÁDY
EAN KÓD 064642052537
NPN# 80016452 NATURAL HEALTH PRODUCTS
DIRECTORATE (NHPD):
Jamieson Vitamín D3 1000 IU tablety na cmúľanie
s príchuťou čokolády - schválené tvrdenia NHPD:
• Pomáha v raste a udržiavaní kostí a zubov
• Pomáha pri vstrebávaní a využití vápnika
a fosforu
Popis výrobku
Jamieson Vitamín D3 1000 IU tablety na
cmúľanie s príchuťou čokolády sú prvé cmúľacie
ochutené vitamíny D3 na trhu. Vyrábajú sa
s použitím delikátnej prírodnej čokoládovej
príchuti a prírodných farbív, vďaka čomu sú
chutnou voľbou pre ľudí, ktorí odmietajú
prehĺtanie klasických tabliet s obsahom vitamínu
D3. Každá tableta na cmúľanie obsahuje 1000 IU
vitamínu D3.
VŠEOBECNÉ INFORMÁCIE
Vitamín D bol pôvodne považovaný za hormón,
pretože funguje rovnako ako hormóny; je
produkovaný jedným orgánom v tele, aby
pracoval pre iný orgán.1,2 Pečeň a obličky sú
orgány, v ktorých sa premieňa vitamín D na
svoju aktívnu hormonálnu formu, vitamín D3.
1,2
Vitamín D je vitamín rozpustný v tukoch, ktorý
reguluje metabolizmus vápnika a je potrebný pre
kalcifikáciu kostí a zubov.1,2,3 Vitamín D sa
primárne nachádza v dvoch formách: D2
(ergokalciferol) a D3 (cholekalciferol). Vitamín
D2 je rastlinného pôvodu, a D3 je aktívna forma,
ktorá sa nachádza u ľudí a cicavcov.
Jamieson používa vitamín D3 z najkvalitnejšieho
prírodného lanolínu. Lanolín je tuk získaný zo
slnkom zaliatej vlny živých oviec; považuje sa za
najprirodzenejšiu formu vitamínu D. Dôležitou
poznámkou je, že zvieratám nie je spôsobená
žiadna bolesť, keďže proces výroby sa začína až
po ostrihaní vlny. Navyše, keďže lanolín je
vysoko syntetizovaný a čistený procesom
zahrňujúcim stovky krokov v najmodernejších
výrobných zariadeniach, výsledný produkt
neobsahuje žiadne stopy lanolínu (zvierací
materiál).
V pečeni vzniká prekurzor vitamínu D, ktorý sa
roznáša do pokožky, kde je vystavený slnečnému
ultrafialovému (UV) žiareniu. UV žiarenie
pôsobí na hladinu cholesterolu v koži a podieľa
sa súčasne s pečeňou a obličkami na produkcii
vitamínu D3.
1,2 Vitamín D je ľahko vstrebávaný
z tenkého čreva a je uložený najmä v pečeni
a tukových zásobách.
Okrem jeho úlohy v absorpcii vápnika, vitamín D
sa podieľa na absorpcii fosforu a horčíka z čriev.
Tieto dva minerály sa podieľajú na regulácii
hladiny vápnika v sére a sú v tele presne
regulované na zabezpečenie optimálnej svalovej
kontraktility a bunkových funkcií.3
Vitamín D3 reguluje koncentráciu vápnika v krvi.
Ak sa prijíma potravou dostatok vápnika, vitamín
D pomáha presunúť všetok prebytočný vápnik
z krvi a ukladá ho v kostiach.3 Vitamín D3 môže
tiež zvýšiť hladinu vápnika v krvi, keď sú tieto
hladiny nízke, a to zvýšením vychytávania
vápnika v čreve; odstraňovaním vápnika z kostí
a prenášaním ho do krvi (resorpcia kosti)
a znižovaním vylučovania vápnika obličkami
(renálna reabsorpcia), takže sa ho menej vylúči
močom. Vitamín D nakoniec normalizuje hladiny
vápnika v krvi tým, že kontroluje koncentráciu
vápnika v tele.3
Kým vitamín D je dobre známy pre dôležité
úlohy, ktoré v tele zohráva pri vstrebávaní
vápnika a udržiavaní silných kostí, nový výskum
tiež potvrdzuje, že vitamín D môže byť efektívny
pri napomáhaní znižovania rizika vzniku
niektorých druhov rakoviny až o 60%:
V štvorročnej štúdii, bolo takmer 1200
zdravých žien po menopauze
monitorovaných pri užívaní samotného
vápnika (1400-1500 mg/deň), vápnika
s vitamínom D3 (1100 IU denne), alebo
placeba. Vedci zistili, že tie ženy, ktoré
užívali vápnik s vitamínom D3 mali značne
zredukovaný výskyt rakoviny v porovnaní
s tými, ktoré neužívali doplnky.4
Pri náhodnom predávkovaní vyhľadajte lekársku pomoc.
Určené len pre profesionálne použitie
Informácie obsiahnuté v tomto materiáli sú získané z viacerých zdrojov.
Údaje nie sú mienené ako návod na liečbu, sú jednoduchým usmernením na použitie po uvážení odborníkom.
Vedci z Moorsovho rakovinového centra
v UCSD pozbierali a analyzovali dáta so 63
pozorovacích štúdií, ktoré prihliadali na
vzťah medzi vitamínom D a rizikom vývinu
rakoviny. Autori v závere uviedli, že
adekvátne dopĺňanie vitamínu D môže
poskytnúť ochranný účinok pred rizikom
rakoviny prsníka, prostaty, čreva
a vaječníkov.5
V predošlej štúdii, tí istí vedci zistili, že
jednotlivci s dostatočným prísunom
vitamínu D mali o 50% zníženú prípadovosť
rakoviny konečníka. Toto zistenie viedlo
autorov k odporúčaniu denného dopĺňania
1000 IU vitamínu D pre prevenciu tohto
typu rakoviny.6
Podľa najnovších zistení je súčasný denný
odporúčaný príjem vitamínu D3 pre zdravých
ľudí všetkých vekových kategórií príliš nízky
(200-600 IU/denne). Zatiaľ čo mnohí odborníci
v súčasnosti odporúčajú zvýšiť denný príjem na
1000 IU, toto množstvo ešte stále neprekračuje
maximálnu dennú dávku zavedenú Národnou
akadémiou vied (2000 IU).
Deficiencia vitamínu D sa môže objaviť ak je
jeho prísun v potrave nedostačujúci alebo pri
limitovanom vystavení sa slnečnému žiareniu,
môže viesť ku rachitíde u detí, a osteoporóze
u dospelých.7 Na základe nedávnych zistení
početných štúdií, Canadian Cancer Society radí
dospelým v Kanade porozprávať sa
s praktickými lekármi o dopĺňaní 1000 IU
vitamínu D denne počas jesene a zimných
mesiacov. Naviac, Canadian Cancer Society
odporúča ľuďom s vyšším rizikom nízkych
hladín vitamínu D - starší ľudia, jedinci s tmavou
pokožkou, tí čo trávia veľa času vo vnútri a tí, čo
nosia oblečenie pokrývajúce veľkú časť pokožky,
alebo tí ktorí používajú lokálne slnečné blokátory
– by mali uvažovať nad užívaním 1000 IU
vitamínu D denne, počas celého roka.
Doplnky výživy s vitamínom D od Jamieson
Laboratories sú vyrábané len s použitím Quali®
-
D. Plne vysledovateľný od farmy až po výsledný
produkt, Quali® D je najčistejší vitamín D3 a je to
tá istá forma akú telo prirodzene produkuje,
v pokožke vystavenej slnečným lúčom.
Quali® D sa získava z najkvalitnejšieho lanolínu
na svete, bohatého a obnoviteľného zdroja
vitamínu D. Lanolín je získaný zo slnkom
zaliatej vlny oviec, žijúcich vo vysoko
položených častiach Austrálie a Nového Zélandu
a následne odoslaný do Francúzska, kde prejde
komplikovaným, najmodernejším procesom
výroby - vyťaženia výnimočne čistej, kryštalickej
formy pro-vitamínu D3. Vystavenie
ultrafialovému žiareniu - ten istý mechanizmus,
ktorý dovoľuje telu prirodzene syntetizovať
vitamín D - aktivuje pre-vitamín D a premieňa ho
na vitamín D3 farmaceutického stupňa. Tento
produkt, známy ako Quali - D je vitamín D3 bez
alergénov, bez živočíšnych prísad a bez GMO,
vyrobený bez testovania na zvieratách.
Vitamín D3 1000 IU tablety na cmúľanie
s príchuťou čokolády od spoločnosti Jamieson je
vyrobený z prírodných zdrojov a je
farmaceuticky testovaný, na zaručenie absolútnej
klinickej čistoty. Poskytuje základný vitamín
potrebný na vstrebávanie vápnika a podporuje
zdravý rast a vývoj kostí a zubov.
Čím sa odlišuje Vitamín D3 1000 IU tablety na
cmúľanie s príchuťou čokolády z Jamieson
Laboratories a prečo iný znamená lepší?
1) Vyrobený z Quali® D, svetovo prémiového
prírodného vitamínu D3. Z trvalo
udržateľného zdroja a je vysledovateľný od
farmy až po hotový produkt. Nie je testovaný
na zvieratách.
2) Obsahuje vitamín D3 tú istú formu akú telo
prirodzene produkuje v pokožke vystavenej
slnečným lúčom a s vyššou biodostupnosťou
v porovnaní s vitamínom D2.
3) Neobsahuje umelé farbivá a príchute.
4.) Vyrobené použitím delikátnej prírodnej
čokoládovej príchute.
5.) Tablety na cmúľanie so skvelou príchuťou sú
výbornou možnosťou pre tých, ktorí neradi
prehĺtajú tablety.
Pri náhodnom predávkovaní vyhľadajte lekársku pomoc.
Určené len pre profesionálne použitie
Informácie obsiahnuté v tomto materiáli sú získané z viacerých zdrojov.
Údaje nie sú mienené ako návod na liečbu, sú jednoduchým usmernením na použitie po uvážení odborníkom.
6.) Naše prémiové výživové doplnky sa vyrábajú
s použitím procesu 360 Pure – najmenej 360
testov kvality, ktoré zaručujú
vysledovateľnosť a spoľahlivosť surovín,
bezpečnosť výrobku, jeho účinnosť
a absolútnu klinickú čistotu.
INFORMÁCIE O ZLOŽENÍ
Dostupné v balení so 100 tabletami.
Obsah tablety:
Vitamín D3 (Cholekalciferol)...... 25 µg/ 1000 IU
POMOCNÉ LÁTKY
dextróza, celulóza, rastlinná kyselina stearová,
prírodná čokoládová príchuť, rastlinný stearan
horečnatý, oxid kremičitý, sukralóza
VÝŽIVOVÉ HODNOTY
ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE
Dospelí: 1 tableta na cmúľanie denne.
Skladujte pri teplote 15 °C – 25 °C, mimo dosah
detí.
ZDRAVOTNÉ ÚČINKY
 Nevyhnutný pre normálny vývoj
a udržiavanie zdravých zubov a kostí
 Napomáha absorpcii a využitiu vápnika
a fosforu v tele
 Napomáha prevencii nedostatku vitamínu D
NUTRIČNÉ INTERAKCIE
Interakcie s liekmi
Lieky proti zrážanlivosti krvi, blokátory
kalciových kanálikov, antacidá obsahujúce
magnézium, Orlistat.
Odčerpávanie živín
Kortikosteroidy, Anti-astmatiká,
Bronchodilátory, lieky na zníženie hladiny
cholesterolu/HMG-CoA, inhibítory reduktázy,
Lieky proti tuberkulóze, Histamín (H2)
blokátory, Progestíny.
Podporné interakcie
Vitamín D pracuje s vápnikom na zachovaní
zdravých kostí a zubov.
VAROVANIE A UPOZORNENIE
Nie sú zaznamenané žiadne ak sa užíva podľa
návodu.
TOXICITA, NEŽIADÚCE ÚČINKY
A VEDĽAJŠIE ÚČINKY
Neprekračujte odporúčanú dávku. Užívanie
vysokých dávok vitamínu D môže spôsobiť
nešpecifické symptómy ako hnačka, zápcha,
bolesť hlavy, nechuť do jedla, strata hmotnosti,
nevoľnosť, vracanie a extrémna únava.
Nadbytok vitamínu D môže taktiež zvýšiť
hodnoty vápnika v krvi (hyperkalcémia), to môže
spôsobiť búšenie srdca a ukladanie vápnika
a fosfátov v obličkách a mäkkých tkanivách
(svaloch).
V 1 tablete na
cmúľanie
Kalórie 2,67 cal
Kalórie z tuku 0,14 cal
Tuk celkovo 0,02 g
Nasýtené MK 0,01 g
Transmastné
kyseliny
0 g
Cholesterol 0g
Sodík 0,06 mg
Sacharidy 0,62 g
Vláknina 0,01 g
Cukor 0,51
Bielkoviny 0,01 mg
Pri náhodnom predávkovaní vyhľadajte lekársku pomoc.
Určené len pre profesionálne použitie
Informácie obsiahnuté v tomto materiáli sú získané z viacerých zdrojov.
Údaje nie sú mienené ako návod na liečbu, sú jednoduchým usmernením na použitie po uvážení odborníkom.
POUŽITÁ LITERATÚRA
1. Armas, L.A., Hollis B.W., Heaney, R.P. (2004).
Vitamin D2 Is Much Less Effective than Vitamin
D3 in Humans. The Journal of Clinical
Endocrinology & Metabolism, 89(11): 5387-539.
2. Mistretta, V.I., Delanaye, P., Chapelle, J.P.,
Souberbielle, C., Cavalier, E. (2008). Vitamin
D2 or vitamin D3? Rev Med Interne, 29(10):815-
20.
3. Shils, M.E., Olson, J.A., Shike, M., Ross, A.C.,
editors. (2006). Modern Nutrition in Health and
Disease, 10th edition. Philadelphia (PA):
Lippincott Williams and Wilkins.
4. Lappe, J.M., Travers-Gustafson, D., Davies,
K.M., Recker, R.R., Heaney, R.P. (2007).
Vitamin D and calcium supplementation reduces
cancer risk: results of a randomized trial. Am J
Clin Nutr, 85(6): 586-91.
5. Garland, C.F., Garland, F.C., Gorham, E.D.,
Lipkin, M., Newmark, H., Mohr, S.B., Holick,
M.F. (2006). The role of vitamin D in cancer
prevention. Am J Pub Health, 96(2): 252-61.
6. Gorham, E.D., Garland, C.F., Garland, F.C.,
Grant, W.B., Mohr, S.B., Lipkin, M., Newmark,
H.L. Giovannucci, E., Wei, M., Holick, M.F.
(2005). Vitamin D and the prevention of
colorectal cancer. J Steroid Biochem Mol Biol,
97(1-2): 179-194.

 

 

Dotazy k produktu

Zatiaľ neboli pridané žiadne otázky

Zanechajte dotaz k produktu

Strážiť sklad


Hodnotenie produktu




Najpredávanejšie produkty

V našej ponuke nájdete značky


Prihlásiť sa k odberu noviniek



Prihláste sa do newsletteru a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Newslettre sú určené pre osoby staršie ako 16 rokov!
Informácie o ochrane osobných údajov. Zo zasielania sa móžete kedykoľvek odhlásit.